Vereniging

Wat is SUFV Hot Shots Nijmegen?
Studenten Unihockey en Floorball Vereniging Hot Shots Nijmegen is 16 september 2005 opgericht. Vanaf toen zijn we gegroeid naar een vereniging van ongeveer 60 leden. Vanaf het seizoen 2011-2012 zijn wij als club drastisch gekrompen omdat er in Nijmegen een tweede vereniging is opgericht, de

Floorball Flames, speciaal voor niet-studenten. In dat seizoen zijn we als studentenvereniging gestart met 15 leden. Inmiddels bestaan we weer uit 45 leden en groeien we ieder jaar weer verder.

Onze clubkleuren zijn, hoe kan het ook anders in Nijmegen, rood (shirt) met zwart (broek). Daarnaast dragen de grootveld-teams groene sokken.
In het huidige seizoen komt Hot Shots Nijmegen uit in de Mixed Kleinveldcompetitie met twee teams, Mixed 1 en Mixed 2. Met Heren 1 komen wij uit in de 1e divisie in de Heren Grootveld competitie. In de Dames Grootveld competitie zijn we een samenwerking met de Floorball Flames aangegaan en hebben we twee teams: Dames 1 in de eredivisie en Dames 2 in de eerste divisie.

Wat is floorball?
Floorball komt oorspronkelijk uit Zweden en staat bekend als de snelste zaalsport ter wereld. Het lijkt op een indoor variant van ijshockey, mede door de boarding rondom het veld, de goals waar je achterlangs mag spelen en het fysieke spel. Het spelen zelf gebeurt op zaalschoenen, met lichtgewicht sticks en een lichte bal met gaten. De kleinveld variant van floorball staat ook wel bekend als unihockey, een sport die veelal op scholen geïntroduceerd wordt.

In Nederland wordt floorball georganiseerd door de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond (NeFUB), opgericht in 1999. Het is een jonge sport, maar het is in korte tijd populariteit aan het winnen in Europa en de rest van de wereld.

Hoe speel je het?

De relatief eenvoudige spelregels maakt dat floorball snel te leren is en iedereen binnen korte tijd al aardig kan meespelen.

Een korte impressie van de sport: Floorball wordt gespeeld met 5 spelers en een keeper op een veld van 40 bij 20 meter (net zo groot als een zaalvoetbal- of handbalveld). De kleinveld variant wordt gespeeld op een veld dat de helft keer zo groot is, met 4 spelers, zonder keeper en een kleiner goal. Daarnaast wordt kleinveld, in tegenstelling tot grootveld, met gemengde teams (dames/heren) gespeeld.
De bal mag gestopt worden met de stick of de voet en mag met beide kanten van de stick gepusht of geslagen worden. Omdat de bal continue in het spel is (behalve als deze over de boarding gespeeld wordt), wordt er veel gewisseld tijdens het spel. Lichamelijk contact is toegestaan, het afhouden van de bal zal daarom ook niet worden afgefloten.

Een officiële floorball (grootveld en kleinveld) wedstrijd duurt 3 periodes van 20 minuten en elke wedstrijd staat onder leiding van 2 scheidsrechters.

Voor wie?
Floorball kan door iedereen gespeeld worden die sportief en enthousiast is en niet bang is voor wat zweetdruppels: veel lopen is een must tijdens deze sport. Het is een leuke teamsport waar snelheid, dynamiek, fysieke inspanning en tactiek centraal staan.

Het is een sport waarbij je alle stress van een tentamen, irritaties van je huisgenoten of overtollige energie na een dag niks doen volop kwijt kunt.

Interesse?
Wil je meer weten over floorball, op Wikipedia kun je meer lezen over floorball. Verder staat er natuurlijk ook veel informatie op de NeFUB site en op Floorball.nl.

Je bent van harte welkom om een keer met ons mee te komen trainen! Op de pagina Trainingen kun je kijken voor de trainingstijden, of om lid te worden ga je naar deze pagina.